out of the boxGrijpen jullie kansen of zien jullie beren op de weg? Denkt jouw team creatief en experimenteert het? Dat is in praktijk vaak lastig. Onze eerste impuls is om negatief te oordelen over een nieuw idee of ontwikkeling. Terwijl teams met een creatieve cultuur proactiever zijn, meer plezier hebben en succesvoller zijn.

Hierbij 4 praktische tips om te werken aan een creatieve cultuur!

Zo werk je aan een creatieve cultuur

1. Vervang ‘ja maar’ door ‘ja en’

Een creatieve houding betekent in de kern, dat je focust op mogelijkheden in plaats van beperkingen. Reageer op ideeën met ‘ja en’. Dat betekent: wat vind ik hier goed aan en wat kan ik ermee doen? Let eens op hoe vaak je ‘ja maar’ zegt. En waarom je dat eigenlijk doet.

2. Oefen met een actuele brainstorm

Brainstorm over een actueel project waar creativiteit voor nodig is. Zo oefenen jullie je creatieve vaardigheden. Brainstormen kent strakke regels en stappen. Onder meer: kwantiteit boven kwaliteit. Zorg dat iemand de regels (liefdevol) bewaakt.

3. Deel succesverhalen

Vraag collega’s eigen voorbeelden te delen waarin buiten de kaders is gewerkt. Dat brengt mensen op ideeën en laat zien dat de organisatie vernieuwing beloont.

4. Vier jullie fouten

Nog belangrijker is het vieren van mislukkingen, want risico’s nemen is een voorwaarde voor creativiteit. ‘Wie geen fouten maakt, maakt meestal niets´(Giacomo Casanova).

Miriam Brouwer

maart 2014

Een creatief team ontwikkelen?

Creativiteit is te trainen. We helpen jullie graag!

Neem contact op

Meer Samenwerktips