Aanpak

Wij zijn ervan overtuigd dat teams alle wijsheid en kracht in huis hebben om zich te ontwikkelen tot sterke teams. Om die kracht te ontdekken, helpen wij jullie om op een andere manier naar jullie team of vraagstuk te kijken. Met prikkelende vragen en speelse en creatieve werkvormen kunnen jullie laagdrempelig leren en bespreken waar het om gaat.

Daarbij kijken wij met een systeemgerichte blik naar wat ons ons opvalt in de interactie in het hier-en-nu. Graag houden we een spiegel voor en verleiden jullie om ander gedrag uit te proberen. Zo worden patronen, ongeschreven regels en knelpunten helder én in beweging gebracht.

Onze ervaringsgerichte, actieve aanpak is ook de reden voor de naam De Nieuwe Zone. Buiten je comfort zone gaan, is nodig om te groeien. Onze methoden komen uit onder meer appreciative inquiry, improvisatietheater, deep democracy, progressiegericht coachen en systemisch werk.

Altijd maatwerk

Geen team is hetzelfde, dus wij stemmen onze aanpak altijd af op waar het team staat. We beginnen met een kennismakingsgesprek over jullie situatie, wensen en ontwikkelvraag. Aan de hand daarvan bepalen we wat wij voor het team kunnen betekenen.

Laat gerust weten wat jullie zoeken en neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Ervaringen van opdrachtgevers

Fantastisch wat het ontwikkeltraject in beweging heeft gebracht: mensen komen met nieuwe oplossingen en hebben plezier in samenwerking door de organisatie heen.

Chantal Keijsper, directeur Het Utrechts Archief

Onze strategie-driedaagse met 9 organisaties was geweldig. Dankzij de goede begeleiding kwamen we ook door lastige situaties heen. We hebben enorme stappen gezet en zijn een echt team geworden.

Ank Hendriks,
Gemeente Utrecht