Onze aanpak

Actief en prikkelend

Wij zijn ervan overtuigd dat teams zelf hun eigen oplossingen in huis hebben. Om die te ontdekken, helpen we jullie op een andere manier naar jullie dynamiek en vraagstuk te kijken. Verwacht van ons prikkelende vragen en speelse en creatieve oefeningen en werkvormen. Zo kunnen jullie laagdrempelig leren en bespreken waar het om gaat. En worden (verborgen) teampatronen, ongeschreven regels en knelpunten helder én in beweging gebracht.

Natuurlijk houden we ook een spiegel voor. We zien veel teams en geven graag terug wat ons opvalt in jullie dynamiek.

De naam De Nieuwe Zone geeft onze ervaringsgerichte aanpak weer: juist buiten je comfort zone vallen de kwartjes en is verandering mogelijk. Onze methoden komen uit onder meer appreciative inquiry, improvisatietheater, deep democracy en systemisch werk.

Altijd maatwerk

Geen team is hetzelfde, dus wij leveren altijd maatwerk. De basis daarvoor is een grondige intake waarin we kijken naar jullie situatie en wensen. Soms helpt het om aan te schuiven bij een vergadering, om het team ‘in het wild’ te observeren en feedback te geven.

Laat gerust weten wat jullie zoeken en neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Ervaringen van opdrachtgevers

Fantastisch wat het ontwikkeltraject in beweging heeft gebracht: mensen komen met nieuwe oplossingen en hebben plezier in samenwerking door de organisatie heen.

Chantal Keijsper, directeur Het Utrechts Archief

Onze strategie-driedaagse met 9 organisaties was geweldig. Dankzij de goede begeleiding kwamen we ook door lastige situaties heen. We hebben enorme stappen gezet en zijn een echt team geworden.

Ank Hendriks,
Gemeente Utrecht